Vorig jaar oktober organiseerde OBS samen met TINGELEN een bewonersbijeenkomst om bewoners van de flats aan de Westlandseweg te informeren en met hen te bespreken welke wensen zij hadden voor een tijdelijke inrichting van het gebied achter hun flats dat deels door de Delftse PROEFtuin ingericht is als eetbare tuin.
Voordat de bouwwerkzaamheden in de spoorzone begonnen was bij de flat een speelplek die vanwege de opslag van bouwmaterialen geruimd is.

Naast fietsbeugels wilden enkele bewoners graag een plek voor hun kinderen om te voetballen.
OBS heeft samen met de gemeente een trapveld aangelegd op het vervallen parkeerterrein aan de Nijverheidsstraat.
Na een grondig herstel van de wegen en stoep in het gebied is ook het parkeerterrein geëgaliseerd en van Pana-goaltjes voorzien.
Aan het eind van de zomervakantie is het trapveldje opgeleverd.
Kinderen maken actief gebruik van de plek, maar hadden last van de overhangende bomen en bramenstruiken die langs het veld staan.
Op initiatief van TINGELEN hebben Robin, Timo, Cheyenne en Senna, samen met hun moeders Mariska en Ilona flink gesnoeid, zodat het trapveld nu nog beter gebruikt kan worden. Gereedschap hebben ze geleend van stichting Groenkracht, eigenaar van de Delftse PROEFtuin.
Ron Blom (TINGELEN): ‘Nu de bewoners zelf wat snoeiwerk gedaan hebben hopen we dat de gemeentelijke diensten, af en toe zwerfvuil willen verwijderen van het terrein. Zo liggen er nog restanten van een motor die ooit bedoeld was voor het elektrisch hek van de vorige eigenaar van de plek.’
De bewoners zijn van plan om volgend voorjaar een voetbaltoernooi op het trapveld te organiseren.
Advertentie

Eén reactie

  1. […] Vorig jaar oktober organiseerde OBS samen met TINGELEN een bewonersbijeenkomst om bewoners van de flats aan de Westlandseweg te informeren lees meer       […]